Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

FOTO! Šādu marihuānas audzētavu atrod dzīvoklī Rīgā

© Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc informācijas saņemšanas Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē "Informācija par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām" par to, ka Lillijas ielā, Rīgā, kādā dzīvoklī tā saimniekus apmeklē aizdomīgas personas, kā arī to, ka no dzīvokļa bieži jūtama marihuānas smaka.

Šā gada 14. maijā Rīgas Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti kriminālprocesa ietvaros norādītajā dzīvoklī veica kratīšanu, kuras laikā konstatēja marihuānas stādu audzēšanai paredzētu aprīkojumu - folija telti, mitruma un siltuma mērītājus, ventilatorus un piecus marihuānas stādus. Aprīkojums un tajā audzētie marihuānas stādi tika izņemti. Tāpat tika izņemts viens grams izžāvētas marihuānas. Par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1987. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par noziegumu, kas saistīts ar narkotisko vielu apriti. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Kā arī pēc Krimināllikuma 256. panta pirmās daļas par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

* Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē "Informācija par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām" ir iespēja ziņot par iespējamu likumpārkāpumu. Šis e-pakalpojums ir domāts brīvprātīgai un bezmaksas lietošanai visiem interesentiem. E-pakalpojuma galvenais mērķis ir veicināt iedzīvotāju, tūristu, pētnieku un citu interesentu iespējas saņemt uz ģeogrāfiskajām kartēm vizualizēto informāciju par valstī izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem.