Purvciemā aiztur narkotiku pārdevēju un pircēju

Naktī uz pirmdienu Purvciemā aizturēti divi jaunieši - 1992.gadā dzimis narkotiku tirgotājs un viņa 1989.gadā dzimušais klients.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, patruļpolicijas vienība "Alfa" sadarbībā ar Teikas iecirkņa policistiem naktī Dzelzavas ielā, netālu no Stirnu ielas, aizturēja divus jauniešus, kuri tikko bija veikuši darījumu ar narkotiskajām vielām.

Pie jaunieša, kurš pārdeva narkotikas, likumsargi atrada svariņus, vienu iepakojumu marihuānas, aptuveni septiņus gramus amfetamīna un iepakojumu ar nezināmas izcelsmes pulveri, kas arī varētu saturēt narkotikas. Visas šīs izņemtās vielas nodotas ekspertīzei.

Pret narkotiku pārdevēju sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1.daļas - "par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu". Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pie 1989.gadā dzimušā pircēja atrasts un izņemts viens iepakojums ar marihuānu. Pret viņu sākts kriminālprocess par narkotiku glabāšanu, pastāstīja Sadovskis.

Latvijā

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais