Šogad Lavijā gājuši bojā 14 motociklisti

Šā gada astoņos mēnešos uz Latvijas autoceļiem gājuši bojā 14 motociklisti, kas ir tieši divreiz vairāk nekā pērn analogā laika posmā, kad dzīvību zaudēja septiņi motociklu vadītāji, liecina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja apkopotie dati par situāciju uz valsts ceļiem.

Dažādas traumas avārijās šogad guvuši 185 motociklisti, kas ir par 20 cilvēkiem mazāk nekā pērn. Arī reibumā braucošo motociklisti skaits ir samazinājies. Pagājušā gada astoņos mēnešos tika aizturēti 83 reibumā braucošo motociklisti, bet šogad - 66.

Deviņos mēnešos avārijās gājuši bojā arī septiņi velosipēdisti, kas savukārt ir divreiz mazāk nekā pērn, kad dzīvību zaudēja 15 velosipēdisti. Pa vienam šogad avārijās gājuši bojā arī kvadracikla un mopēda vadītāji.

Ceļu satiksmes negadījumos traumas guvuši 276 velosipēdisti, 101 mopēdists, divi triciklisti un 13 kvadraciklu vadītāji.

Līdz šā gada 31.augustam policija bija pieķērusi braucam reibumā 3424 velosipēdistus, kas ir par 1578 riteņbraucējiem vairāk nekā pērn analogā laika posmā.