Ar nelikumīgu pieslēgumu naftas cauruļvadam nozog vairāk nekā 3,5 tonnas degvielas

© Pixabay

Šī gada 21. aprīlī Bauskas novada Gailīšu pagastā Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar SIA „Latrostrans” drošības dienesta darbiniekiem konstatēja aptuveni 2 km garu nelikumīgu pieslēgumu naftas produktu cauruļvadam „Polocka – Ventspils”. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

VP ZRP Bauskas iecirknī kriminālprocesa ietvaros notiek pirmstiesas izmeklēšana par to, ka Bauskas novada Gailīšu pagastā no naftas produktu cauruļvada „Polocka-Ventspils”, veicot nelikumīgu pieslēgumu, tika nozagti 3628 litri dīzeļdegvielas. No naftas vada līdz zādzības vietai - kādai neapdzīvotai mājai - bija izveidots aptuveni 2 kilometrus garš atvads, kas šķērsoja arī Mūsas upi. Pagaidām par minēto nodarīto noziegumu nav aizturēta neviena persona.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, savukārt, pēc Krimināllikuma 187. panta pirmās daļas par elektrotīkla, publiskā elektronisko sakaru tīkla, siltumtīkla, gāzes, naftas vai naftas produktu vada vai tā iekārtas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais