Jēkabpilī uz ceļa aptur automašīnu ar 59 800 kontrabandas cigaretēm

Šodien agri no rīta robežsargi, sadarbojoties ar policistiem, Jēkabpilī uz ceļa apturēja automašīnu, kurā atradās 59 800 kontrabandas cigaretes "Jin Ling".

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone, VRS amatpersonas, sadarbojoties ar Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroju, uz aizdomu pamata par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu šorīt Jēkabpilī apturēja pa ceļu braucošu automašīnu "Suzuki Grand Vitara", kuru vadīja 1959.gadā dzimusi sieviete un kurā atradās arī 1963.gadā dzimis pasažieris. Likumsargi pārbaudīja abu personu dokumentus un veica transportlīdzekļa apskati.

Automašīnas apskates laikā tās bagāžas nodalījumā un uz aizmugurējā sēdekļa tika konstatēti 59 800 cigarešu "Jin Ling" ar Krievijas akcīzes marķējumu. Abas personas ar transportlīdzekli tika nogādātas VP Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknī, kur par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu tika sākts kriminālprocess. Savukārt pēc nopratināšanas vīrieša dzīvesvietā Rēzeknē tika izņemti vēl 10 000 cigarešu "Jin Ling".

Kopumā izņemto kontrabandas cigarešu aptuvenā vērtība ir 3500 latu, pastāstīja Pētersone.