Liepnas pagastā atrod nelegālu dīzeļdegvielu un daudz ieroču

© Valsts Policija

Vakar Vidzemes reģiona Kriminālpolicijas darbinieki sankcionētas kratīšanas laikā Alūksnes pagasta Liepnā 1974. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā atrada un izņēma nelikumīgi glabātus aptuveni 1500 litrus dīzeļdegvielas, 12 dažādus šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus, kā arī lielu skaitu dažādu ieroču detaļu un patronu.

Kratīšana veikta iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, kurā par izspiešanu, personas nolaupīšanu, nelikumīgu šaujamieroču un sprāgstvielu glabāšanu aizdomās tiek turēta minētā persona, kura pašlaik atrodas meklēšanā.

Turpinās izmeklēšana un tiek pārbaudīta personas saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas ilgākā laika posmā izdarīti ne tikai Alūksnes un Gulbenes novados. Minētā persona tiek turēta aizdomās par vairāku noziedzīgu nodarījumu organizēšanu un īpašuma iznīcināšanu vispārbīstamā veidā, tai skaitā vairāku automašīnu dedzināšanu 2009. un 2010. gadā Alūksnes un Gulbenes novados.

Meklēšanā esošā persona jau iepriekš vairākas reizes sodīta.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais