Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rēzeknē aiztur vīrieti, kurš iepriekš bija iesaistīts pasūtījuma slepkavībā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Trešdien Rēzeknē policija aizturējusi vīrieti, kurš iepriekš bija iesaistīts pasūtījuma slepkavības lietā, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, iegūstot informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienesta "Sigma" speciālistiem otrdien veica operatīvus pasākumus. Tika apturēts "Lexus" markas transportlīdzeklis, kurā atradās pārbaudāmās personas.

Automašīnas apskates laikā tajā konstatēts nereģistrēts šaujamierocis un munīcija - kaujas patronas. Kratīšanas pasākumi turpinājās arī personu dzīvesvietā, kurā tika atrastas narkotiskās un psihotropās vielas. Kursīte norādīja, ka narkotiskās vielas, visdrīzāk, ir amfetamīns, taču, lai noteiktu vielu precīzu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka pie personām atrastās psihotropās vielas tiek izmantotas medicīnas vajadzībām un to iegādei ir nepieciešama medicīnas pārstāvja izrakstīta recepte. Dzīvoklī tika atrastas arī būtiskas ieroču sastāvdaļas.

Aizdomās par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu aizturētas divas personas- 1983.gadā dzimis vīrietis un 1988.gadā dzimusi sieviete. Vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā kā organizētas noziedzības pārstāvis, kurš bija iesaistīts sevišķi smaga nozieguma - pasūtījuma slepkavības - lietā.

Pašlaik policija skaidro personas saistību arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām, kurām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.