Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Zemgalē uziet 20 tonnas spirta

Veicot operatīvo darbu, policija Dāviņu pagasta Lambārtē kādā īpašumā uzgājusi 20 tonnas spirta. Tas bijis paslēpts vairākās lielās tvertnēs, ziņo portāls Bauskas dzīve.lv.

Valsts policijas Bauskas iecirkņa priekšnieks Sergejs Pašukovs stāsta, ka operatīvais darbs, izsekojot iesaistītās personas, veikts ilgāku laiku, taču reāla rīcība sākta pagājušās nedēļas nogalē. Kādā īpašumā Dāviņu pagasta Lambārtē, pagrabā un šķūnī, kā arī kravas auto furgonā, atrastas teju 20 tonnu šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, respektīvi, spirta. Turpat bijis arī sūknis, citi agregāti, ko izmantot šķidruma pārsūknēšanai. Mājās atrasta nereģistrēta divstobru medību bise, pielādēta ar munīciju, vairāki desmiti medību bises patronu.

Aizturēti trīs vīrieši un viena sieviete, vecumā zem un virs 50 gadiem. Daži no aizturētajiem jau agrāk bijuši policijas redzeslokā saistībā ar nelegālā alkohola realizāciju. Divi aizturētie ir no Bauskas novada, divi no citurienes. Trim aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis, kas paredz dzīvesvietas nemainīšanu. Savukārt viena persona apcietināta.

Noskaidrots, ka Lambārtē saimniecības ēka kalpojusi kā noliktava, kur alkohols piegādāts, bet pēc tam šķirots un nosūtīts tālākai izplatīšanai «točkās». S. Pašukovs stāsta, ka šis ir pēdējos gados apjomīgākais uzietais nelegālā alkohola daudzums. Pirms apmēram pieciem gadiem daudzas tonnas nelegālā spirta uzietas Iecavas novada Zālītē. Pirms nepilniem četriem gadiem Bauskā, Upes ielā, tika atklāta nelegālā alkohola ražotne. Izskatot šo lietu, tika minēti pieņēmumi, ka nelegālā alkohola pircēju vidū, iespējams, bijuši arī pašvaldības darbinieki. Tiesvedība šajā lietā ilgst jau vairākus gadus, pagaidām par tās izbeigšanu un sprieduma pasludināšanu informācijas nav. S. Pašukovs cer, ka Lambārtes gadījumā tiesvedība varētu neievilkties, jo policija strādājusi un savākusi daudz lietišķo pierādījumu.

VP Zemgales reģiona pārvaldes speciāliste Diāna Purviņa informē, ka sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta otrās daļas. Tas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu.