Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietim, kurš veikalā nogrūda zemē sirmgalvi, piemērots naudas sods

© Pixabay

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jelgavas iecirkņa amatpersonas 7. aprīlī sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu vīrietim, kurš šī gada 3. aprīlī kādā veikalā Ozolniekos pie norēķinu kases nogrūda zemē cienījama vecuma sievieti. Likumsargi par minēto nodarījumu 1984. gadā dzimušam vīrietim piemēroja naudas sodu 200 EUR apmērā

Aizvadītās nedēļas nogalē plašu sabiedrības rezonansi izraisīja video ieraksts, kas tika izplatīts sociālajās vietnēs. Tajā bija redzams, kā vīrietis, kura personību policisti noskaidroja 3. aprīlī, kādā veikalā Ozolniekos pie norēķinu kases nogrūž zemē pensionāri.

7. aprīlī policisti 1984. gadā dzimušo vīrieti nogādāja VP ZRP Jelgavas iecirknī, kur viņš savu vainu atzina, vaļsirdīgi nožēloja savu impulsīvo rīcību un atvainojās sievietei. Tajā pašā dienā tika pieņemts lēmums minēto personu saukt pie administratīvās atbildības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. panta, kas nosaka, ka par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai organizāciju darbu (sīkais huligānisms), uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro. Likumsargi vīrietim piemēroja naudas sodu 200 eiro apmērā.

View this post on Instagram

A post shared by KrimiSadursme (@kriminala_sadursme) on

Valsts policija aicina cilvēkus būt iecietīgiem un izturēties citam pret citu ar cieņu.