Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kārsavā 3 jaunieši dienas laikā nozog automašīnu un vēl divas mēģina uzlauzt

© Pixabay

31.martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas likumsargi aizturēja 3 jauniešus par dažāda veida noziedzīgiem nodarījumi, kurus grupa bija pastrādājusi vienas diennakts laikā.

31.martā tika saņemts iesniegums par auto mašīnas Passat Variant zādzību, kura tika nozagta no mājas pagalma, kā arī par diviem auto mašīnu zādzības mēģinājumiem. Vienā gadījumā tika mēģināts nozagt transportlīdzekli Mazda, kuram tika bojāta aizdedzes atslēgas slēdzene, tādā veidā radot materiālu zaudējumu. Šajā pašā dienā no kādas garāžas Malnavas pagastā tika nozagti divi sieviešu tipa velosipēdi un paveiktas 5 zādzības no tirdzniecības objektiem Kārsavā. Par dotajiem noziedzīgajiem nodarījumiem tika uzsākti 9 kriminālprocesi pēc krimināllikuma 180.panta - zādzība, krāpšana, piesavināšanās nelielā apmērā un 175.panta 3.daļas - zādzība, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību.

Šajā pašā dienā, pa karstām pēdām, tika noskaidrotas trīs iespējamās vainīgās personas - 2002. un 2003.gadā dzimuši jaunieši. Divas no personām tika aizturētas brīdi, kad viņas ar nozagto automašīnu pārvietojās pa auto ceļu Kārsava - Ludza. Jaunietis, kurš vadīja transportlīdzekli atradās alkohola reibumā. Turpinot izmeklēšanu tika noskaidrota un aizturēta arī trešā persona, kura piedalījās noziegumu veikšanā. Visām trim personām tika piemērots ar brīvas atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļās, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Pēc Krimināllikuma 180.panta,par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, izņemot šā likuma 175.panta trešajā un ceturtajā daļā, 177.panta trešajā daļā un 179.panta trešajā daļā paredzētos noziegumus, —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.