16 gadus vecs puisis dzērumā izraisa autoavāriju, kurā iet bojā viņa māte

Sestdien, 11.septembrī, ap plkst.21.30 Preiļu novadā uz autoceļa Viļāni-Preiļi-Špoģi kāds 16 gadus vecs jaunietis, bez autovadītāja tiesībām vadot automašīnu "Audi", izraisīja satiksmes negadījumu, kurā gāja bojā viņa paša māte.

Viņš pats notikuma brīdī bijis smagā reibumā - viņa organismā konstatētas vairāk nekā trīs promiles alkohola.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūrai LETA pastāstīja, jaunietis neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā dēļ nobrauca no ceļa, iebrauca grāvī un apgāzās. Avārijas rezultātā smagus miesas bojājumus guva un uz slimnīcu tika nogādāta 1966.gadā dzimusi automašīnas pasažiere - jaunieša māte, kura dienu vēlāk no gūtajām traumām nomira.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē un ja tā rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai ja tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgo personu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais