Diennaktī aiztur 37 dzērājšoferus

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 37 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu.

No aizturētajiem 12 bija automašīnu vadītāji, bet 25 - velosipēdu un mopēdu vadītāji, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

No minētajiem Rīgas reģionā aizturēti 14 šādi likumpārkāpēji - trīs autovadītāji un 11 velosipēdu un mopēdu vadītāji.

Kā ziņots, šā gada astoņos mēnešos dramatiski pieaudzis reibumā pieķerto velosipēdistu un mopēdistu skaits. Salīdzinājumā ar pagājušā gada analogu laika periodu šogad aizturēti par 122,74% vairāk iedzērušo divriteņu braucamrīku vadītāju.

Astoņos mēnešos aizturēti 3624 reibumā braucoši velosipēdisti un mopēdisti, liecina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja apkopotā informācija par situāciju uz ceļiem. Šie statistikas dati gan arī esot jāsaista ar faktu, ka ar katru gadu būtiski pieaug to cilvēku skaits, kuri pārvietojas ar riteņiem vai mopēdiem.

Šā gada astoņos mēnešos reibumā pie stūres pieķerti 2788 autovadītāji, kas ir par 24,07% mazāk nekā analogā laika posmā pērn.

Reibumā un ar tiesībām šogad pieķerti 2237 šoferi, bet reibumā bez tiesībām - 551 autovadītājs.

Par ātruma pārsniegšanu gada astoņos mēnešos aizturēti 60 626 autovadītāji, kas ir gandrīz par 17% mazāk nekā gadu iepriekš.

Kopumā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem astoņos mēnešos noformēts 199 951 administratīvā pārkāpuma protokols, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2009.gada astoņos mēnešos.

Svarīgākais