Zaglis ar evakuatora palīdzību nodod metāllūžņos svešu automašīnu

Policisti aizturējuši kādu vīrieti, kurš, izmantojot evakuatora pakalpojumus, metāllūžņos nodevis svešu automašīnu. Iespējams, aizturētais varētu būt atbildīgs arī par vairāku citu automašīnu pazušanu Pārdaugavā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, šā gada pavasarī likumsargi saņēma iesniegumu no kāda iedzīvotāja par automašīnas zādzību Iļģuciemā. Tika noskaidrots, ka 28.aprīlī svešs vīrietis izsaucis evakuatoru uz Šauļu ielu un maldinājis evakuatora vadītāju, stāstot, ka tā ir viņa automašīna un ka labprāt nogādātu to metāllūžņu pieņemšanas punktā.

Ar evakuatora palīdzību automašīna aizvesta uz norādīto vietu, turklāt pasūtītājs par evakuatora pakalpojumiem arī norēķinājies.

Policija noskaidroja, ka vīrietis, kurš apmānīja evakuatoru un nodeva metāllūžņos svešo automašīnu, ir 1982.gadā dzimis un agrāk sodīts par zādzību lielos apmēros. Tomēr aizturēt šo vīrieti sākotnēji neizdevās, tādēļ viņš tika izsludināts meklēšanā.

Aizvakar, veicot operatīvās meklēšans pasākumus, vīrietis beidzot aizturēts. Tiesa šodien lems par viņa drošības līdzekli.

Kā pastāstīja Sadovskis, iespējams, aizturētais varētu būt pastrādājis arī citus līdzīgus noziegumus, jo pavasara beigās un vasaras sākumā saņemti vairāki iesniegumi par Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā pazudušām automašīnām.

Pats aizturētais savu vainu neatzīst.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais