Par divkāršu slepkavību tiesātu vīrieti aiztur par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros

7.septembrī Rīgā par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros personu grupā policija aizturējusi iepriekš par divkāršu slepkavību tiesātu meklēšanā esošu 1962.gadā dzimušu vīrieti.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka vīrietis aizturēts narkotiku realizēšanas brīdī, izņemti trīs grami narkotisko vielu. Vīrieša aizturēšanu veikuši Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes.

Aizturēšana notikusi kriminālprocesa gaitā, kurš sākts par 18.augustā notikušo trīs personu grupas aizturēšanu, pie kurām atrasti un izņemti 150 grami amfetamīna un 20 grami marihuānas.

Toreiz Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicijas darbinieki, realizējot operatīvos meklēšanas pasākumus, aizturējuši trīs personas - divus 1962. un 1973.gadā dzimušus vīriešus un vienu 1976.gadā dzimušu sievieti.

Visas personas agrāk vairakkārt tiesātas. Vecākais vīrietis, kurš vakar atkārtoti tika aizturēts Rīgā, tikai aizvadītajā gadā bija atbrīvojies no ieslodzījuma, kur pavadījis 15 gadus par divkāršu slepkavību.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu, ja tas izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, aizturētajam vīrietim draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais