Rīgā nogalina homoseksuālu ārzemnieku

Kriminālpolicijas darbinieki atklājuši kāda 58 gadus veca Vācijas un Krievijas pilsoņa slepkavību, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis. Nogalinātais bija netradicionālas seksuālas orientācijas, kas, visticamāk, arī bija par iemeslu šai slepkavībai.

18.jūlijā Rīgā, kādā dzīvoklī Jūrmalas gatvē, ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasts nogalināts 1952.gadā dzimis vīrietis. Policijas darbinieki noskaidroja, ka ārzemnieks nogalināts savā dzīvoklī 14.jūlijā. No dzīvokļa bija nozagtas vērtīgas mantas, kā arī kredītkarte, no kuras bija noņemta nauda.

Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu 31.augustā policijas darbinieki aizturēja agrāk tiesātu narkomānu - 1988.gadā dzimušu vīrieti.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka nogalinātais bija netradicionālas seksuālas orientācijas, kurš iepazinās ar jauno vīrieti un uzaicināja viņu mājās. Ārzemnieks sācis uzmākties jauniegūtajam paziņam, un tas viņam neesot paticis, tādēļ jaunais vīrietis ar nazi uzbrucis dzīvokļa saimniekam. Viņa ķermenī tika konstatētas aptuveni 20 grieztas un sistas brūces.

Pēc slepkavības jaunais vīrietis arī nolēma sev paņemt līdzi dažādas vērtīgas mantas.

2.septembrī tiesa aizturētajam vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

LETA jau ziņoja, ka līdzīga veida slepkavība notika arī 2007.gadā, kad 10.jūnijā kādā dzīvoklī Rīgā, Matīsa ielā, ar vairākiem desmitiem durtu un grieztu brūču tika atrasts nogalināts kāds 47 gadus vecs Vācijas pilsonis. Pēc policijas sniegtās informācijas, Vācijas pilsonis bija precējies ar Latvijas pilsoni. Viņš dzīvojis Latvijā un strādājis kādā celtniecības firmā. Arī šis vācietis bija netradicionālas seksuālas orientācijas, un slepkavības motīvi bija analogi šogad pastrādātajam noziegumam.

Arī šī nogalinātā dzīvoklī mantas bijušas izvandītas, vairākas lietas no dzīvokļa bija pazudušas. Policijas darbinieki aizdomās par Vācijas pilsoņa slepkavību aizturēja 24 gadus vecu vīrieti.

Svarīgākais