Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija izņēmusi liela apjoma narkotiskās vielas Jēkabpilī

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes likumsargi, turpinot aktīvu darbu nelegālo narkotisko un psihotropo vielu apkarošanas jomā, Jēkabpilī izņēmuši liela apjoma narkotiskās vielas.

Policijas pārstāve Dace Kalniņa ziņu aģentūru LETA skaidroja, ka janvārī un februārī, veicot virkni izmeklēšanas darbību, policisti izņēmuši 466,106 gramus amfetamīnu saturošas vielas.

2020. gada janvārī un februārī, veicot virkni izmeklēšanas darbību (kratīšanas, izņemšanas u.c.) iepriekš uzsākta kriminālprocesa, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, ietvaros Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas Jēkabpilī izņēma 466,106 gramus amfetamīnu saturošas vielas.

Šī gada 11. februārī Zemgales reģionā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielā apmērā, izdarīšanu tika aizturēts vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Zemgales rajona tiesa 13. februārī aizdomās turētajai personai piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Kriminālprocesā tiek veiktas pirmstiesas izmeklēšanas darbības, tāpēc plašāki komentāri izmeklēšanas interesēs netiek sniegti.

Policija turpina aktīvi strādāt nelegālo narkotisko un psihotropo vielu apkarošanas jomā un aicina iedzīvotājus ziņot, ja ir kāda informācija par nelegālo narkotisko un psihotropo vielu apriti, zvanot pa tālruni 110.