Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Brenguļos aiztur šoferi pamatīgā "kunga prātā" - 3,33 promiļu reibumā

© Pixabay

Aizvadītajā diennaktī saņemta informācija par 71 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti seši ceļu satiksmes negadījumi, bez fiziski cietušām personām. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies trīs automašīnu vadītāji un viens velosipēda vadītājs. Noformēti 40 administratīvā pārkāpuma protokoli ceļu satiksmes jomā, no kuriem 19 bija par atļautā ātruma pārsniegšanu.

Arī aizvadītajā diennaktī policisti aizturēja vairākus transporta līdzekļu vadītājus, kas pie stūres bija sēdušies reibumā. Rekordista izelpā šoreiz bijušas 3,33 promiles.

Vakar ap pulksten 17:00 tika saņemta informācija, ka Beverīnas novadā, Brenguļu pagastā, no ciemata centra virzienā uz Valmieru nenoskaidrota persona, iespējams, alkoholisko dzērienu ietekmē, piedalās ceļu satiksmē ar zaļas krāsas automašīnu. Izbraucot policijas norīkojumam, minētā automašīna tika apturēta. Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu, bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē. Minimālā alkohola koncentrācija vīrieša izelpā 3,33 promiles. Tāpat Līgatnes novadā, autoceļa posmā Augšlīgatne - Skrīveri, policija apturēja automašīnas vadītāju, kurš sēdās pie stūres 1,11 promiļu reibumā un bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepaliek vienaldzīgi un ziņo par šāda veida pārkāpumiem.