Lielveikalos siro zagļi, cerot uz aizmāršīgiem bankomātu lietotājiem

Lielveikalos jau kādu laiku siro zagļu bandas, kas cītīgi vēro un cer, ka cilvēki bankomātos atstās savas maksājumu kartes.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 3.septembrī kādā lielveikalā Slokas ielā izdevies aizturēt iepriekš par zādzībām tiesātu 1985.gadā dzimušu vīrieti, kurš bija novērojis, ka bankomātā atstāta kredītkarte. Izmantojot situāciju, vīrietis no kartes jau bija paguvis noņemt naudu, taču veikala apsardzes darbinieki puisi aizturēja un nodeva policijai. Aizturētais atzinās un pastāstīja, ka lielveikalā bija ieradies ar vienu mērķi - vērot bankomātu.

Tādu zagļu esot gana daudz visā Rīgā, tāpēc policija aicina cilvēkus būt modriem un sargāt savu īpašumu. Policija norāda: ja zaglis nevar noņemt skaidru naudu, viņš mēģina ar to norēķināties par pirkumiem veikalā. Esot pat gadījumi, kad PIN kods uzrakstīts uz kartes, tādējādi krietni atvieglojot zagļu "darbu".

Latvijā

Tiesībsarga ieskatā Jelgavas novada domes deputāti izrādījuši nenopietnu attieksmi, vienaldzību un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa komunikācijas un uzvedības vērtēšanas atbilstoši deputātu ētikas normām, aizbildinoties ar interešu konfliktu.