Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par pirms gada veiktu zādzību lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti, kurš jau ir cietumā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/F64

Par pirms gada Ventspilī pastrādātu zādzību policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret šobrīd jau cietumā esošu vīrieti,  informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 18.janvārī policija saņēma informāciju par to, ka kāda persona, ieejot neapdzīvotā nekustamā īpašuma nožogotā teritorijā Ventspilī, izsita dubultā loga rūti, kas savieno dzīvojamās mājas priekšnamu ar dzīvojamām telpām. Pa izsistā loga aili persona iekļuva mājas dzīvojamās telpās un paņēma vairākas mantas - trimmeri, elektrisko sūkni, elektrisko skrūvgriezi, leņķa slīpmašīnu un citas mantas, ar šīm darbībām cietušajam radot aptuveni 400 eiro lielus materiālos zaudējumus.

Policija par notikušo sāka kriminālprocesu, noteica nepieciešamās ekspertīzes un pēc ekspertīžu atzinuma saņemšanas, sāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Tika noskaidrots, ka vīrietis jau izcieš sodu cietumā par citu noziedzīgu nodarījumu. Viņš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts, sacīja Šeršņova.

VP ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par svešas mantas tīšu bojāšanu un par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais iespējamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.