Pagājušajā diennaktī reģistrētas 46 avārijas

Pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 46 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 12 negadījumos cieta cilvēki.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena aģentūru LETA informēja, ka Rīgas reģionā reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem sešos cieta cilvēki.

Ap plkst.20.25 Rīgā, Emmas ielā, pagaidām nenoskaidrota automašīna notrieca gājēju - 1975.gadā dzimušu vīrieti, bet no notikuma vietas aizbrauca.

Cietušais gājējs ar politraumu nogādāts slimnīcā.

Ap plkst.14.20 Ludzas novadā, autoceļa A12 (Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova)) 131.kilometrā, pagaidām nenoskaidrota kravas automašīna ar puspiekabi sadūrās ar automašīnu "Volkswagen Passat", kuru vadīja 1973.gadā dzimis vīrietis. Kravas automašīna no notikuma vietas aizbrauca. Ceļu satiksmes negadījumā cieta "Volkswagen Passat" vadītājs.

Kā informēja policijā, pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 21 transportlīdzekļu vadītāju, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No aizturētajiem septiņi bija automašīnu vadītāji, bet 14 - velosipēdu un mopēdu vadītāji. Rīgas reģionā aizturēti pieci šādi likumpārkāpēji - viens autovadītājs un četri velosipēdu un mopēdu vadītāji.

Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos, atklāja narkotisko vielu slēptuves divās kravas automašīnās. Tajās atradās kopā 406 kg narkotisko vielu. VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2024.gada oktobrī uzsākusi kriminālprocesus par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.