Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Līvānos pastrādāta slepkavība; aiztur vīrieti

© Pixabay

21.Janvārī Valsts policija saņēma informāciju, ka Līvānos kādā dzīvokli tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Preiļu iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un tajā pat dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu.

Nedēļas sākumā, Valsts policija saņēma informāciju, ka Līvānos kādā dzīvoklī ir atrasts 1950.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Vīrietim nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp vairāki naža dūrienu, kas arī kļuva par viņa nāves cēloni. Likumsargi operatīvi Līvānos aizturēja aizdomās turēto personu - kādu 1968.gadā dzimušu vīrieti. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš bija sodīts par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un tika atbrīvots no ieslodzījuma vietas 2019.gada pavasarī.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Ar tiesas lēmumu šodien, 23.janvārī aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis - nesaistīts ar brīvības atņemšanu un par nodarīto draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.