Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis pēc iepazīšanās ar sievietēm interneta portālos viņas aplaupa; vienu arī noslepkavojis

© Vladislavs Proškins/F64

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu pret kādu vīrieti, kurš pēc iepazīšanās ar sievietēm interneta portālos viņas aplaupījis, un vienu arī noslepkavojis,informē Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka vīrietis, atsaucoties uz sludinājumiem internetā, ieradās pie dažādām sievietēm un divas no viņām aplaupīja, pielietojot vardarbību. Viņš nolaupīja mobilos telefonus, datoru un naudu.

Savukārt 2019.gada martā viņš ieradās pie sievietes kādā no atpūtas centriem Rīgas centrā. Lai iegūtu cietušās personas mantas un pārvarētu viņas izrādīto pretestību, viņš vairākas reizes ar cietu priekšmetu iesita sievietei, pēc kā iemeta viņu baseinā. Sieviete gāja bojā.

Apsūdzētais nozaga sievietes maksāšanas līdzekļus, portatīvos datorus un mobilo telefonu. Pēc tam viņš veica sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu, proti, elektroniski pieteicās aizdevumu saņemšanai no kredītiestādēm uz jau noslepkavotās sievietes vārda, veica pārskaitījumus starp cietušās bankas kontiem un izņēma skaidru naudu no sievietes bankas konta.

Tāpat 2019.gada marta beigās apsūdzētais no sava paziņas mājas Brocēnu novadā, izsitot logu un iekļūstot ēkā, nozaga šaujamieroci un munīciju. Vēlāk viņš nelikumīgi šķērsoja Latvijas-Lietuvas robežu, un vēlāk tika aizturēts.

Vīrietis apsūdzēts par laupīšanām, kā arī par slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu. Tāpat viņu apsūdz par šaujamieroča nolaupīšanu, tā glabāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.