Vakar uz Latvijas ceļiem aizturēti 13 iereibuši autovadītāji

Augusta pēdējā dienā uz Latvijas ceļiem Valsts policija aizturējusi 29 transportlīdzekļu vadītājus, kuri bijuši alkohola vai narkotisko vielu reibumā, 13 no viņiem bija sēdušies pie automašīnas stūres, pārējie - uz velosipēdiem un mopēdiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena, Rīgā un tās apkārtnē vakar pieķerti 15 transportlīdzekļu vadītāji alkohola vai narkotiku reibumā, no tiem seši bijuši automašīnu šoferi, pārējie deviņi stūrējuši velosipēdus vai mopēdus.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 52 ceļu satiksmes negadījumi, 28 no tiem notikuši Rīgā un Rīgas reģionā. Otrdien uz Latvijas ceļiem gājuši bojā trīs cilvēki, bet vēl 13 cietuši, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais