Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Saistībā ar narkotikām aizturēts ugunsdzēsējs, IeVP amatpersona un divas privātpersonas

© Pixabay

Iekšējās drošības birojs aizturējis četras personas – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu, Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonu un divas privātpersonas – aizdomās par narkotisko vielu iegādi un glabāšanu personu grupā realizācijas nolūkā, kā arī par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu.

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā VUGD un IeVP amatpersonām piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus.

Iekšējās drošības birojs turpina pirmstiesass izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 253.1 panta otrās daļas. Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībaizsardzības iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki. Tāpat Iekšējās drošības birojs izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas, kā arī pašvaldības policijas darbinieki.