Nespējot samaksāt īri, puisis nogalina dzīvokļa saimnieci

Pagājušajā nedēļā, trešdien aizdomās par sievietes nogalināšanu Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki aizturēja divus jauniešus. Iespējamais slepkavības motīvs - strīds par laicīgu īres naudas maksāšanu.

Tajā pašā dienā policisti atrada arī nogalinātās sievietes līķi kādā starp sēņotājiem populārā mežā.

13. augustā Rīgas reģiona policijas darbinieki saņēma informāciju par kādu 1949. gadā dzimušas sievietes pazušanu, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Policija veica plašus pazudušās sievietes meklēšanas darbus, kā arī vērienīgus izmeklēšanas pasākumus un, aptaujājot sievietes paziņu loku, nonāca pie aizdomām, ka sievietes pazušana varētu būt saistīta ar noziegumu, bet piecas dienas vēlāk, 18. augustā, policisti mežā starp Garkalni un Tumšupi atrada meklēšanā esošās sievietes automašīnu, kura bija sadedzināta.

Tālākā izmeklēšanas gaitā policija nonāca uz pēdām kādam 1989. gadā dzimušam jaunietim, kurš īrēja dzīvokli no pazudušās sievietes. Turpinot izmeklēšanu, policija atklāja, ka noziegumā varētu būt iesaistīts vēl kāds jaunietis, kurš dzimis 1986. gadā un, iespējams, palīdzējis savam draugam veikt noziedzīgo nodarījumu.

25. augustā abus jauniešus policija aizturēja, un jaunieši atzinās, ka ir nogalinājuši 1949. gadā dzimušo sievieti un sadedzinājuši viņas automašīnu, lai slēptu nozieguma pēdas. Jaunietis ar dzīvokļa izīrētāju jau iepriekš bija nonācis konflikta situācijās, kas galvenokārt bija saistītas ar laicīgu īres naudas nemaksāšanu. Iespējams, tieši viens no šiem strīdiem jaunietim bija pietiekams iemesls, lai pastrādātu īpaši smagu noziegumu.

Aizturēšanas dienā policijas darbinieki atrada arī mirušās sievietes līķi mežā starp Lankstiņiem un Tallinas apvedceļu, kas tur bija nogulējis teju divas nedēļas. Diemžēl ātrāk policija nekādas ziņas par līķi nesaņēma, par spīti tam, ka jaunieši sievietes mirstīgās atliekas bija pametuši starp sēņotājiem populārā mežā. Policija pieļauj, ka viens vai pat vairāki sēņotāji varētu būt redzējuši līķi, bet nav ziņojuši par to policijai. Netālu no līķa bija svaigi grieztu sēņu paliekas.

Šā gada 27. augustā tiesa abiem jauniešiem piemēroja apcietinājumu kā drošības līdzekli. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 6. daļas „par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, kas saistīta ar laupīšanu”. Par šāda nozieguma izdarīšanu likums paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Svarīgākais