Šķēli vēl nepratina; viens no apsūdzētajiem tikko atgriezies no psihiatriskās slimnīcas

Digitālās televīzijas krimināllietas tiesas sēde. © f64

Šodien Rīgas apgabaltiesā, turpinot skatīt tā dēvēto digitālās televīzijas krimināllietu, vēl neliecināja Tautas partijas līderis Andris Šķēle , jo viens no apsūdzētajiem - VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) bijušais valdes priekšsēdētājs Māris Pauders paziņoja, ka ir sazāļots, un nevar piedalīties tiesas procesā.

Kā noskaidrojās tiesā, vakar Pauders pametis psihoneiroloģisko slimnīcu, un joprojām jūtas "sazāļots". "Šobrīd es gribu nokrist gar zemi un aizmigt," paziņoja Pauders. Nākamā tiesas sēde šajā lietā nozīmēta 2. septembrī.

Kā ziņots, lēmumu iztiesāšanas gaitā nopratināt arī Šķēli Rīgas apgabaltiesa pieņēma šā gada 14.jūnijā, tādējādi apmierinot prokurora Piliksera lūgumu. Īsi pirms tam krimināllietas materiāliem tika pievienoti dokumenti, no kuriem izriet, ka daudzmiljonu pasūtījumu par digitālās televīzijas ieviešanu savulaik saņēmušajā ārzonas kompānijā "Kempmayer Media Limited" ("Kempmayer") daļēja patiesā labuma guvēja pastarpināti bijusi Šķēles ģimene - meitas un šķirtā sieva.

Šķēle jūnijā, uzzinot, ka viņš tiks aicināts uz apgabaltiesu liecināt, žurnālistiem paziņoja, ka ir gatavs to darīt un atklāt visu, ko tiesa prasīs. "Es nezinu, ko man jautās, bet, kad jautās, es atbildēšu visu patiesību," solīja Šķēle.

Svarīgākais