Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pēc kopīgām dzīrēm iereibis svinētājs nozog automašīnu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Aizvakar, 5.janvārī ap pulksten 04:10 Durbes novadā, Dunalkas pagastā, kādā īpašumā konstatēts, ka pēc svinībām un kopīgas alkohola lietošanas, ir pazudusi automašīna “Opel”. Valsts policija, saņemot informāciju par nozagto automašīnu, uzsāka meklēšanas pasākumus un pēc 20 minūtēm automašīna tika apturēta Durbes novadā, Tadaiķu pagastā.

Vīrietis, kurš vadīja automašīnu, atradās alkohola reibumā, viņa izelpā konstatētas 1,72 promiles alkohola. Tāpat noskaidrots, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Automašīnā atradās arī otra persona, kura piedalījusies zādzības īstenošanā un nozaga automašīnu, kamēr pārējie svinību viesi jau bija devušies pie miera. Vīrieši tika aizturēti un nogādāti Valsts policijā. Vīrietis, kurš vadīja nozagto automašīnu, jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Šobrīd Valsts policijā ir uzsākti kriminālprocesi par automašīnas zādzības faktu un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā un bez tiesībām.

Saskaņā Krimināllikumu, par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.