Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par trolejbusa pasažiera piekaušanu piespriež nosacītu cietumsodu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi gadu un četrus mēnešus ilgu nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš piekāvis trolejbusa pasažieri, nodarot viņam vidēji smagus miesas bojājumus, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Spriedumā skaidrots, ka pērn februārī vīrietis brauca 22.maršruta trolejbusā, kas kursē maršrutā "Centrs-Pļavnieki", un personisko motīvu vadīts piegāja pie cita trolejbusa salonā sēdoša vīrieša un norāva viņam no galvas cepuri, tādējādi izprovocējot konfliktu.

Konflikta laikā vīrietis vairākkārt ar dūrēm sita cietušajam pa galvu. Pēc tam, kad trolejbuss piestāja pieturvietā "Daugavas stadions", abi vīrieši izkāpa no transportlīdzekļa un varmāka pienāca pie cietušā un izdarīja mērķtiecīgu sitienu ar dūri pa viņa seju deguna rajonā, kā rezultātā cietušais nokrita uz asfalta.

Kopumā vīrietis cietušajam nodarīja vidēji smagus miesas bojājumus, tostarp salauza viņam degunu un žokli.

Bez nosacītā cietumsoda vīrietim arī piemērots pārbaudes laiks uz diviem gadiem. Tāpat viņam nāksies atmaksāt cietušajam izmaksāto valsts kompensāciju 1075 eiro apmērā, kā arī materiālā kaitējuma kompensāciju 822 eiro apmērā.