Daugavpilī aizturēts aizdomās par 20 dzīvokļu apzagšanu turēts vīrietis

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši kādu divdesmit gadus vecu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 20 dzīvokļu apzagšanu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka aizdomās turamais zādzības pastrādājis galvenokārt brīvdienu naktīs, pirms tam pārliecinoties, ka saimnieku nav mājās. Dzīvokļos viņš iekļuvis, uzlaužot durvju slēdzeni vai plastikāta loga rāmjus, ja dzīvoklis atradies pirmajā stāvā.

Zagtas tādas mantas, kuras viņš varējis ātri realizēt, biežāk - nauda vai juvelierizstrādājumi. Lielākais zādzību skaits paveikts Jaunbūves un Jaunās Forštates mikrorajonā.

Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Aizturētais agrāk nav tiesāts, bet bija nonācis policijas redzeslokā.

Latvijā

Tiesībsarga ieskatā Jelgavas novada domes deputāti izrādījuši nenopietnu attieksmi, vienaldzību un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa komunikācijas un uzvedības vērtēšanas atbilstoši deputātu ētikas normām, aizbildinoties ar interešu konfliktu.