Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Robežsardze pie cigarešu kontrabandista atrod ieročus un munīciju

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Valsts robežsardze Krāslavas novadā aizturējusi cigarešu kontrabandistus, un kratīšanā pie viena no vīriešiem atradusi nelikumīgi glabātus ieročus un munīciju, informēja Valsts robežsardze.

7.decembrī robežsargi Piedrujas pagastā aizturēja divus vīriešus, kuri pārvietoja vairākus melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus. Saiņos atradās 100 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Veicot kratīšanu pie viena no aizturētajiem - 1956.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā, robežsargi izņēma vairākus nelikumīgi glabātus ieročus - trīs pistoles, vienstobra medību bisi, paštaisītu šaujamieroci, mašīnpistoli "Sudajeva", kā arī 73 medību, 286 pistoļu un automātu kaujas patronas.

Pret abiem likumpārkāpējiem sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, savukārt pret 1956.gadā dzimušo vīrieti arī par ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu.

1956.gadā dzimušais Latvijas pilsonis ievietots Valsts policijas izolatorā, bet otram likumpārkāpējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.