Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija, iespējams, noskaidrojusi sievieti, kura apķēpājusi bēgļiem veltītās fotogrāfijas

© f64

Valsts policija noskaidrojusi sievieti, iespējams, kura tirdzniecības centrā "Domina" apķēpājusi bēgļu bērniem veltītas akcijas fotogrāfijas.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska norāda, ka policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

Policija ir noskaidrojusi iespējamo vainīgo personu un patlaban turpinās izmeklēšana.

Latvijas Televīzija iepriekš vēstīja, ka ar naida runu, apšaubot jēgu gādāt Ziemassvētku dāvanas bēgļu bērniem, apķēpātas sešas no 20 fotogrāfijām, kas izliktas publiskai apskatei iepirkšanās centrā "Domina".

Veikala apsargs sievieti, kura ar pildspalvu aprakstīja fotogrāfijas, esot pamanījis, taču nav paspējis līdz viņai nokļūt.

Labdarības akcijas "Zvaigzne austrumos" mērķis ir iepriecināt bērnus, kuri mīt kara un militāro konfliktu zonās. Fotogrāfijās redzami labdarības akcijas fotomirkļi. Piecu gadu laikā dāvanas sarūpētas vairāk nekā 18 000 bērnu. Viņi ir gan sīriešu un irākiešu kara bēgļu bērni, kas patvērumu atraduši Jordānijā. Sudāniešu bēgļu bērni, kuri mīt Ēģiptē. Gruzijas un Krievijas kara bēgļu bērni Gruzijā un ielas bērni graustu rajonos Kalkutā, Indijā.

Taču uz sešām bildēm, kas bija plānotas kā neliela atskaite par padarīto un aicinājums labos darbus turpināt, sarakstīti dažādi teksti latviešu un angļu valodā, vēstīja Latvijas Televīzija.