Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Viļānos automašīnā atrod puskilogramu amfetamīna

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

Pēc Valsts Policija iegūtās informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, 2. novembrī ap pulksten 02:00 tika veikta operatīvās informācijas pārbaude un meklēšanas pasākumi, kuru laikā VP LR pārvaldes kriminālpolicijas darbinieki aizturēja 1989.gadā dzimušo vīrieti un viņa 1974.gadā dzimušo civilsievu, kā arī konfiscēja puskilogramu aizdomīgu vielu, kas visdrīzāk ir amfetamīns. Vielas tika nosūtītas ekspertīzes veikšanai. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde bija saņēmusi informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar nelikumīgu narkotisko vielu tirdzniecību. Minētās informācijas pārbaudei VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijās pārvaldes Speciālo operāciju dienesta „Sigma” speciālistiem veica operatīvus pasākumus. Pulksten 02:00 tika apturēts Volvo S80 markas transportlīdzeklis, kurš bija ceļā no Rīgas uz Rēzekni. Tika veikta automašīnas apskate, kuras laikā likumsargi konstatēja ap 500 gramiem baltas pulverveida vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, pēc kriminālprocesa 264.panta tika aizturētas divas personas- 1989.gadā dzimušais vīrietis un 1974.gadā dzimusī sieviete. Vīrietis vairākkārt ir tiesāts par analoģiskiem likumpārkāpumiem un atradās policijas redzeslokā. Jāmin, ka abas personas ir Rēzeknes iedzīvotāji.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu. Aizturētajām personām par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 253.panta 2.daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.