Vakar slimnīcā nogādāts ar sēnēm saindējies vīrietis

Vakar 28 gadus vecs vīrietis slimnīcā nonācis pēc saindēšanās ar sēnēm, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Vīrietis Toksikoloģijas centrā nogādāts no Zemgales.

Pēc vīrieša sacītā, viņš sagatavojis sev pusdienās paša lasītas sēnes. Vīrietim sākušās ļoti stipras vēdergraizes, slikta dūša un liels nespēks.

Ierodoties pie pacienta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes mediķi vīrietim veikuši kuņģa skalošanu un nogādājuši viņu stacionārā.

Kā ziņots, sestdien Latgalē kāds 40 gadus vecs vīrietis saindējies ar sēnēm, ēdot sēņu zupu, ko pagatavojis no paša lasītām sēnēm. Vīrieti ātrās palīdzības mediķi nogādājuši slimnīcā.

Tāpat mediķu palīdzība sniegta 13 insektu sakostiem cilvēkiem, no kuriem astoņi hospitalizēti. Vēl trim cilvēkiem sniegta telefoniska konsultācija.

Pacienti lielākoties sūdzējušies par sliktu pašsajūtu, smakšanas sajūtu, trim pacientiem bija iestājies anafilaktiskais šoks.

Jau ziņots, ka saindēšanās var notikt gan ar indīgām sēnēm, gan arī ar vecām un nepareizi apstrādātām un sagatavotām ēdamajām sēnēm, informē mediķi. Pirmie saindēšanās simptomi atkarībā no tā, ar kādām sēnēm šī saindēšanās notikusi, var parādīties, sākot no vienas līdz astoņām stundām un vēl vēlāk.

Ja ir notikusi saindēšanās ar sēnēm, nekavējoties jāizsauc ārsts. Ārstēšanās izdodas labāk, ja ir zināms, ar kādu sēni saindēšanās notikusi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.