Maldinot par naudas maiņu, sirmgalvei izkrāpj 2000 latu un 1000 ASV dolāru

19. augustā laika posmā no plkst.12 līdz 13 Kārsavā kādā privātmājā ieradusies nepazīstama sieviete un, maldinot saimnieci par iespējamo naudas maiņu, izkrāpusi viņai 2000 latu un 1000 ASV dolāru (550 latus).

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa priekšnieka palīdze Jeļena Rutkovska aģentūru LETA informēja, ka krāpniece piedāvājusi 1922.gadā dzimušajai mājas saimniecei pārrakstīt mājās esošo naudas banknošu numurus, lai naudas maiņa noritētu raiti. Pēc nelūgtās viešņas aiziešanas sirmgalve konstatējusi, ka viņai pazudusi nauda.

Krāpnieces pazīmes: aptuveni 40 gadu veca, augums - 160-165 centimetri, vidējas miesas uzbūves, melni mati līdz pleciem. Sieviete sazinājusies krievu valodā un aizbraukusi gaišas krāsas automašīnā, kuru vadījis kāds vīrietis.

Lai izvairītos no līdzīgiem atgadījumiem, policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un uzmanīgiem saskarsmē ar nepazīstamiem cilvēkiem, kā arī nekavējoties ziņot policijai par krāpšanas mēģinājumiem, aizdomīgām personām vai automašīnām pa tālruņiem 112, 65 703 800.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais