KNAB Miķelsonam liedz izbraukt no valsts un tikties ar noteiktām personām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs šodien no apcietinājuma atbrīvotajam bijušajam AS "Latvenergo" prezidentam Kārlim Miķelsonam piemērojis virkni ierobežojumu.

Aizdomās turētajai personai šodien kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī aizliegums izbraukt no valsts, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāve Ilze Liemane.

LETA jau ziņoja, ka Miķelsons pēc atbrīvošanas no Centrālcietuma šodien bija ļoti nerunīgs un žurnālistiem atteicās sniegt jebkādus komentārus. Uz jautājumu, kāda ir viņa versija par aizturēšanu, viņš atbildēja ļoti īsi - nekādu versiju nav.

No cietuma Miķelsons iznāca ar ļoti daudzām mantām, tostarp ventilatoru, tūristu paklājiņu un arī mazu ledusskapi. Viņu sagaidīja gan sieva Laila, gan advokāta palīgs un vēl daži cilvēki.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kas ir tie cilvēki, kas palīdzēja savākt 50 000 latu drošības naudu, Laila Miķelsone atteicās sniegt plašāku informāciju, vien teica, ka tie ir radi, draugi un paziņas.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Miķelsons cietuma kamerā atradies viens pats.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pieņēma lēmumu par bijušā "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona atbrīvošanu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Kā ziņots, saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir Miķelsons, viņa vietnieks Aigars Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Šajā lietā tika aizturēts arī biznesa konsultants Andrejs Livanovičs, kuram bijuši kopēji darījumi ar "Latvenergo" amatpersonām un viņu radiniekiem un kura firma darbojusies kā Rīgas otrās termoelektrostacijas rekonstrukcijas konsultantu - Šveices kompānijas "AF Colenco" aģents.

Bez Miķelsona šajā lietā apcietinājumu piemēroja arī Meļko un Livanovičam, bet pārējiem aizturētajiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien pārskatīs drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Livanovičam, šonedēļ tiks pārskatīts arī Meļko piemērotais drošības līdzeklis.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais