Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policisti brīvdienās pie stūres pieķēruši divus nepilngadīgos

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Nedēļas nogalē Rīgas pašvaldības policijas darbinieki Latgales priekšpilsētā divos savstarpēji nesaistītos gadījumos pieķēruši divus nepilngadīgos, kuri pie stūres bija sēdušies bez vadītāja tiesībām. Turklāt abos gadījumos automašīnām nebija izieta tehniskā apskate un nebija iegādāta OCTA.

Pirmais gadījums konstatēts piektdienas, 4.oktobra, vakarā pulksten 22.49, kad, patrulējot pa Rēznas ielu, policisti pamanīja "Volvo" markas automašīnu, kas tika vadīta nepārliecinoši. Uzreiz pēc apturēšanas atklājās, ka pie stūres ir 16 gadus vecs jaunietis. Automašīnā kā pasažieri bija arī vairāki vadītāja vienaudži. Pārkāpējs policistiem skaidroja, ka vēlējies vienkārši pavizināt savus draugus un lūdza, lai par pārkāpumu netiktu informēta automašīnas īpašniece - puiša vecmāmiņa. Tāpat jaunietis atzina, ka ne pirmo reizi vada transportlīdzekli bez tiesībām.

Savukārt otrs gadījums fiksēts 5.oktobra pēcpusdienā pulksten 15.12, kad Katoļu ielā kārtības sargi pamanīja "Ford" markas transportlīdzekli, kas jau iepriekš bijis apturēts par braukšanu bez izietas tehniskās apskates. Pēc automašīnas apturēšanas atklājās, ka pie stūres ir 17 gadus vecs jaunietis. Turklāt automašīnai ne tikai nebija izieta tehniskā apskate, bet arī nebija iegādāta OCTA un priekšējā numura zīme atšķīrās no aizmugurējās. Automašīnā bija arī pasažieris - kāds 37 gadus vecs vīrietis.

Abos gadījumos uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu ar pārkāpējiem. Tāpat abos gadījumos informēti pārkāpēju vecāki.