Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par ģitāras un patafona zādzību piespriež naudas sodu

© Pixabay

Rīgas rajona tiesa piespriedusi 1720 eiro lielu naudas sodu kādam vīrietim, kurš no izīrēta dzīvokļa nozaga ģitāru, tās pastiprinātāju, kā arī patafonu un šos priekšmetus ieķīlāja lombardā, liecina kāds publiski pieejams anonimizēts tiesas spriedums.

Tajā lasāms, ka notiesātais vīrietis 2017.gadā no dzīvokļa, kuru īrēja no sava paziņas, nolaupīja elektrisko ģitāru 200 eiro vērtībā, pastiprinātāju 100 eiro vērtībā, kā arī antīku patafonu 500 eiro vērtībā un visas nozagtās lietas ieķīlāja lombardā, par tām saņemot 160 eiro.

Notiesātais vīrietis paskaidrojumos bija norādījis, ka lietas nozadzis, lai iegūtu līdzekļus parādu atdošanai. Tāpat viņš norādīja, ka nepiekrīt policijas norādītajai patafona vērtībai, kura tika noteikta ar antikvariāta ekspertu palīdzību. Attiecīgi vīrietis pauda gatavību par patafonu atdot 50 eiro, kurus viņš par to saņēma lombardā.

Taču tiesas procesā laikā vīrietis tomēr nolēma zaudējumus atlīdzināt un cietušajam atgrieza visus līdzekļus pilnā apmēra. Tiesa, ņemot to vērā, nolēma, ka vīrietim piespriežams naudas sods 1720 eiro apmērā. Spriedumā skaidrots, ka smagāka sankcija vīrietim netika piemērota, jo viņš savu vainu atzina un labprātīgi atlīdzināja radītos zaudējumus.