Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Gulbenes pusē konfiscē pusmiljonu cigarešu, tonnu dīzeļdegvielas un 20 000 eiro

© Pixabay

Šā gada septembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa amatpersonas aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti aizturēja vienu personu un no nelegālās aprites izņēma gandrīz pusmiljonu cigarešu, kā arī 20 tūkstošus eiro skaidrā naudā.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa ieguva informāciju, ka Gulbenes novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju, policija īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru rezultātā veicot divas kratīšanas, atklāja un izņēma teju pusmiljonu cigarešu bez Latvijas Republikas nodokļu markām, vienu tonnu dīzeļdegvielas, 62,5 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī 20 tūkstošus eiro skaidrā naudā.

Valsts policija aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti lielā apmērā aizturēja 1976.gadā dzimušu personu. Jāpiebilst, ka persona iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā. Aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas, Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.