KNAB lūdz prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret diviem policistiem par kukuļņemšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrai pagājušā gada augustā uzsāktā kriminālprocesa materiālus par kukuļņemšanu, ko izdarījušas divas kriminālpolicijas amatpersonas.

KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības Rīgas reģiona pārvaldes Purvciema iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas galveno inspektoru un inspektoru pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas par kukuļņemšanu, ko veikusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka iecirkņa galvenais inspektors un inspektors veikuši pretlikumīgas darbības, pieprasot un pieņemot kukuli 500 latu apmērā no zādzību izdarījušas personas par to, lai netiktu reģistrēts personas izdarīts noziedzīgs nodarījums.

Abām amatpersonām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, t.sk. noteikts aizliegums pirmstiesas izmeklēšanas laikā strādāt Valsts policijā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.