Telefonkrāpnieki sirmgalvei Rīgā izkrāpuši 2000 latu

Vakar Rīgā lietuviešu telefonkrāpnieku nagos iekritusi kārtējā sirmgalve, samaksājot viņiem 2000 latu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, vakar 1929.gadā dzimušai, Kurzemes rajonā dzīvojošai sirmgalvei uz mājas tālruni piezvanījis krievu valodā runājošs cilvēks, kurš stādījies priekšā kā cietušā pārstāvis. Večiņai stāstīts, ka viņas dēls kādai personai ir nodarījis miesas bojājumus un šī persona tagad atrodas slimnīcā. Lai nolīdzinātu visas nesaskaņas, esot nepieciešami 2000 latu. Sirmgalve prasīto summu samaksājusi un tikai pēc tam piezvanījusi savam dēlam, kuram, protams, nekādu nepatikšanu nav.

Policija ir šokēta par šo kārtējo apkrāpšanas gadījumu, jo nemitīgi dažādos medijos tiek ziņots un stāstīts, kā neuzķerties uz šādiem banāliem krāpšanas gadījumiem.

Policija aicina gados jaunākus cilvēkus, kuri biežāk lasa presi, skatās televīziju un klausās radio, pastāstīt saviem vecāka gadagājuma radiniekiem par šādu krāpnieku darbošanos, lai upuru skaits samazinātos līdz nullei.

Kopumā pēdējo mēnešu laikā Rīgas reģiona kriminālpolicistiem izdevies aizturēt jau desmit lietuviešu telefonkrāpnieku kurjerus.

Kā ziņots, metodes, kuras izmanto tā dēvētie lietuviešu telefonkrāpnieki, ir ļoti dažādas. Citkārt pat viņi mēģina atdarināt tuvinieku balsis, klausulē raudāt u.tml., sacīja Pildava.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais