Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Skaidu un akmeņogļu kravās Latvijā mēģināts ievest lielu skaitu kontrabandas cigarešu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins/F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kravas vilcienos dažu dienu laikā atklājusi 681 220 (34 061 paciņa jeb 3406 bloki) kontrabandas cigaretes, kas bija paslēptas skaidu un akmeņogļu kravās, kā arī vagonu konstrukcijās, informēja VID.

Otrdien, 24.septembrī, Indras muitas kontrolpunkta (MKP) muitas amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, atklāja, ka vagonā zem akmeņoglēm ir noslēptas kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 480 000 cigaretes "Premjer" un "Minsk" (2400 bloki, 24 000 paciņas cigarešu).

Veicot cita no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva skenēto attēlu izvērtēšanu, Indras MKP muitas darbiniekiem radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar skaidu kravu. Kontroles gaitā tika atklāts, ka skaidās ieraktas kastes ar cigaretēm. Tajās atradās 100 000 cigarešu "NZ" (500 bloki, 5000 paciņas cigarešu).

Šī gada 23.septembrī muitnieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām Indras MKP atklāja, ka kontrabandas cigaretes tiek slēptas vagonu rāmju konstrukcijās un zem cisternām esošajās noliešanās lūkās. Slēptuvēs atradās iepakojumi ar "Minsk" un "NZ" marku cigaretēm, kuru kopējais daudzums bija 21 220 (1061 paciņa).

Šī gada 22.septembrī kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzes rezultātā Indras MKP muitas amatpersonai radās aizdomas par iespējamu nedeklarētu preču pārvietošanu kādā bunkura tipa vagonā. Veicot padziļināto fizisko kontroli un noņemot nodrošinājumus, vagonā tika atrasti polietilēnā plēvē ietīti iepakojumi ar cigaretēm "Premjer". Kopējais izņemtais cigarešu daudzums - 60 000 (3000 paciņas jeb 300 bloki).

Šī gada 20.septembrī sadarbībā ar VRS amatpersonām no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena fiziskās kontroles gaitā divos vagonos zem akmeņoglēm tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm. Kopumā tika izņemti 20 000 cigarešu (100 bloki jeb 1000 paciņas) "Premjer".

Pēc provizoriskiem aprēķiniem valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 109 000 eiro.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu