Daugavpilī pa logu izkritušā bērna stāvoklis smags

Vakar Daugavpilī pa piektā stāva logu izkritušā divgadīgā bērna stāvokli Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mediķi raksturo kā ļoti smagu.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, bērns atrodas Intensīvās terapijas nodaļā.

Bērns guvis gan galvas, gan iekšējo orgānu sasitumus. Ņemot vērā, ka šobrīd veselības dinamikā nav vērojami uzlabojumi, ārstēšanās paredzama ilgstoša.

Jau ziņots, ka 16.augustā Daugavpilī, Viršu ielā, pa piektā stāva logu izkritis kāds divus gadus vecs bērns, pēc negadījuma bērns ievietots Daugavpils reģionālās slimnīcas Reanimācijas nodaļā.

Pēc tam bērns ar specializēto medicīnisko transportu nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā turpmākai ārstēšanai.

Daugavpils bāriņtiesā pa logu izkritušā bērna ģimeni aģentūrai LETA raksturoja kā visumā labvēlīgu un zināja stāstīt, ka notikuma brīdī divus gadus vecais bērns bijis mājās kopā ar savu divpadsmit gadus veco brāli. Kamēr abi vecāki bijuši darbā, bērnus pieskatījusi vecmāmiņa.

Kā bērns izkritis pa logu, pagaidām nav īsti skaidrs. Iespējams, ka šajā karstajā laikā logs bijis atvērts, kaut arī ģimene apgalvo, ka tas bijis ciet. Jebkurā gadījumā bāriņtiesa notikušo nevērtē kā bezatbildību.

Bez abiem minētajiem ģimenē aug vēl divi bērni - brālītis un māsiņa, viņi negadījuma brīdī atradušies bērnudārzā.

Lai arī neviens no mājiniekiem kritiena brīdi tieši nav redzējis, visi notikušo ļoti pārdzīvo. Šajā sakarā ģimenei piedāvāta arī psihologa palīdzība.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.