Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

FOTO: Rēzeknes pusē likvidē kandžas ražotni

© Valsts policija

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šonedēļ šādus pasākumus sekmīgi realizēja VP LRP Rēzeknes iecirkņa likumsargi, likvidējot Rēzeknes novadā nelegālā alkohola ražošanas un glabāšanas vietu, ka arī konfiscējot ievērojamu daudzumu nelegālo alkoholisko dzērienu.

VP Rēzeknes iecirkņa likumsargi ieguva informāciju, ka Rēzeknes novada Čornajas pagastā kāds vīrietis, savā dzīvesvietā, iespējams, nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu un glabāšanu. Minētās informācijas pārbaudei, policisti ieradās noradītajā adresē, lai iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veiktu nekustamā īpašuma apskati. Kratīšanas laikā policisti konstatēja, ka vienā no privātmājas saimniecības telpām ir ierīkota alkohola ražotne, tiek glabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, ka arī to izgatavošanai izmantojamās izejvielas. Kopumā notikuma vietā konfiscēts ap 400 litriem brāgas, 50 litri gatavās produkcijas - kandžas, alkohola ražošanas ierīces un ražošanā izmantojamas izejvielas. Turpat tika aizturēts arī iespējamais vainīgais - 1993.gadā dzimušais vietējais iedzīvotājs. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu vīrietis, visdrīzāk, bija plānojis realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās - t.s. “točkās”.

Lai precīzi noteiktu konfiscēto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamai vainīgai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221. panta 1.daļas, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat, Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.