Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

FOTO! Paskat, kā kontrabandisti centušies paslēpt teju 2,5 miljonus lielu nelegālo cigarešu kravu

© Valsts Vides dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu muitas kontroli, atklāja lielu daudzumu nedeklarētu cigarešu. Vagonos ar granīta šķembu, kviešu un kokmateriālu kravām, kā arī naftas produktu cisternu konstrukcijās tika konstatētas 2 406 680 gab. (120 334 paciņas, 12 033 bloki) kontrabandas cigaretes.

2019.gada 27. un 30.augustā Indras muitas kontroles punkta (turpmāk - MKP) amatpersonām, veicot vilciena sastāvu skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par slēptām nedeklarētām precēm trīs vagonos ar granīta šķembu kravu. Muitas fizisko kontroli turpināja Daugavpils preču stacijas MKP darbinieki. Muitas noliktavas teritorijā izkraujot kravu, tika atklāts, ka zem granīta šķembām ir noslēptas koka kastes ar cigaretēm. Granīta šķembas bija izmantota kā piesegprece nedeklarētu cigarešu pārvadāšanai. Kontroles rezultātā tika izņemtas 2 241 200 gab. (112 060 paciņas, 11 206 bloki) cigaretes “NZ” un “FEST” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šī gada 2.septembrī Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, vagonā ar kviešu kravu muitas amatpersonas atklāja vairākus plēvē ietītus iepakojumus ar cigaretēm. Kopumā tika izņemti 58 800 gab. cigarešu (2940 paciņas, 294 bloki) “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

Savukārt 7.septembrī Indras MKP no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroles gaitā zem cisternām esošajās noliešanās lūkās tika konstatēti polietilēna plēvē ietīti iepakojumi, kuros atradās no muitas kontroles slēptas 20 280 gab. (1014 paciņas, 101 bloks) cigaretes "NZ".

Šodien, 11.septembrī, Indras MKP muitas amatpersonām skenēšanas attēlu analīzes rezultātā radās aizdomas par cigarešu esamību vagonā ar kravu - kokmateriāli. Muitas fiziskās kontroles laikā atklāts, ka zem bērza baļķiem no muitas kontroles noslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā izņemtas 86 400 gab. (4320 paciņas, 432 bloki) cigaretes “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par izņemtajām cigaretēm ir gandrīz 390 tūkstoši eiro.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.