Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jelgavā vīrietis ļaunprātīgi aizdedzina atkritumus un automašīnu

© Oksana Džadana/F64

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jelgavas iecirknī šī gada augustā tika uzsākts kriminālprocess par diviem gadījumiem, sakarā ar svešas mantas tīšu dedzināšanu.

13.augustā, pēc pulksten 22.00, Jelgavā, Saldus ielā dega vieglā automašīna, savukārt Kazarmes ielā, tajā pašā vakarā, pie neapdzīvotas mājas, dega sadzīves atkritumi. Sākotnējo informāciju pa tālruni saņēma Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas Operatīvās vadības nodaļa, kas nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja policijas ekipāžu. Tā kā abi izsaukumi, bija gandrīz vienlaicīgi, policistiem radās aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, ko apstiprināja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kas notikuma vietā veica dzēšanas darbus. Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas ekipāža apsekojot tuvāko apkārtni, pamanīja aizdomīgu vīrieti alkohola reibumā, kurš tika nogādāts medicīniskajā atskurbtuvē, lai pēc atskurbšanas to nogādātu VP ZRP Jelgavas iecirknī tālāko apstākļu noskaidrošanai.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, par abiem dedzināšanas gadījumiem, uzsāka kriminālprocesu. Veicot izmeklēšanas darbības, policisti nostiprināja pierādījumus, kas ir pietiekami, lai 1984.gadā dzimušo vīrieti atzītu par aizdomās turēto. Izmeklēšanas laikā tika arī noskaidrots, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš bija saukts pie kriminālatbildības par līdzīgiem noziegumiem. Tiesa, aizturētajam vīrietim, piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Krimināllikuma 185.panta 2.daļa nosaka, ka par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.