Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par nelikumīgu amata savienošanu soda JKP deputātu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par nelikumīgu amata savienošanu piemērojis 120 eiro naudas sodu Saeimas deputātam, bijušajam KNAB darbiniekam Uldim Budriķim (JKP).

KNAB Budriķi sodījis, jo viņš savienoja valsts amatpersonas amatu ar aizliegtu amatu uzņēmumā "Hubbs". Pārkāpums pieļauts laikā no pagājušā gada 7.decembra līdz šī gada 14.maijam.

KNAB norādīja, ka deputāts pārkāpis likuma par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā normas. Šis likums paredz, ka Saeimas deputāts var savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatu arodbiedrībā, biedrībā partijā vai reliģiskajā organizācijā.

Tāpat deputāts var savienot savu amatu ar citu darbu Saeimā vai Ministru kabinetā vai amatu, kuru viņš ieņem starptautiskajās organizācijās un institūcijās, ja to nosaka Saeimas un tās institūciju lēmumi.

Jūlijā Budriķis naudas sodu samaksājis.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Budriķis minētajā uzņēmumā līdz šī gada maijam bija valdes priekšsēdētājs. Uzņēmums pārstāv sabiedrisko attiecību un komunikāciju vadības pakalpojumu nozari.