Uz "Rīgas satiksmes" autobusu šāvienus raidījušais vīrietis atbrīvots pret drošības naudu

Uz "Rīgas satiksmes" autobusu 31.jūlijā šāvienus raidījušais vīrietis, kurš pirms divām dienām pats labprātīgi pieteicās policijā, šodien atbrīvots pret drošības naudu.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, vīrietim izvēlēts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - drošības nauda. Policija atsakās sniegt informāciju, pret cik lielu drošības naudu aizturētais ir palaists brīvībā.

Jau vēstīts, ka 31.jūlijā agri no rīta no melnas krāsas automašīnas "Mercedes-Benz", visticamāk, ar pneimatisko vai kādu citu ieroci, kas pielāgots šaušanai ar gumijas lodītēm, tika veikti mērķtiecīgi šāvieni pa "Rīgas satiksmes" autobusu un kāda taksometra stikliem, kā rezultātā cieta pieci cilvēki. No autobusa stikla lauskām cieta divi pasažieri, bet taksometrā cieta trīs pasažieri.

Uzbrukums notika ap plkst.7 Rīgā, Kalnciema ielā, pie veikala "Superneto". Pēc notikušā policija sāka kriminālprocesu par huligānismu pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas.

10.augustā, saprotot, ka drīzumā tiks aizturēts, policijā kopā ar advokātu ieradies un autobusa apšaudīšanā vaļsirdīgi atzinies kāds 1982.gadā dzimis vīrietis.

Policija jau toreiz pēc notikušā pēc pazīmēm noskaidroja automašīnu, ar kuru iespējamais šāvējs pārvietojās. Tika noskaidrots, ka šī automašīna pieder kādai firmai, kas iznomā transportlīdzekļus, bet automašīnu lietoja vairāki cilvēki, nevis līguma slēdzējs.

Saistībā ar šo faktu policijai nācās apzināt ļoti plašu personu loku, bet jau mazu brītiņu pirms aizturēšanas vainīgais pats ieradies policijā. Viņš iepriekš nav bijis sodīts, taču nonācis policijas redzeslokā par citiem likumpārkāpumiem. Vīrietim esot arī pastāvīga darba vieta. Viņš īsti nespējis izskaidrot notikušo, vien apgalvojis, ka bijis iedzēris un viņam bijis kāds ierocis, kuru pēc notikušā viņš esot izmetis. Policija pieļauj, ka šauts ir ar traumatisko ieroci un gumijas lodēm. Ierocis pagaidām nav atrasts un tiek meklēts.

Svarīgākais