Iepriekš no nāves soda izsprucis vīrietis no dzīvokļa nozog zeltlietas

Šonakt policijai izdevies aizturēt gandrīz pirms 30 gadiem no nāves soda izsprukušu vīrieti, kurš tagad tiek turēts aizdomās par dzīvokļa apzagšanu Rīgā, Miera ielā. Viņš bija nozadzis zeltlietas, tās pārdevis lombardā, bet iegūto naudu - 95 latus - bija paspēlējis spēļu automātos.

Lai remdētu zaudējuma sāpes, vīrietis bija piedzēries. Tikmēr policija bija nākusi viņam uz pēdām un aizturēja.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, aizturēšanas brīdī vīrieša organismā konstatētas vairāk nekā divas promiles alkohola.

1963.gadā dzimušajam vīrietim 1982.gadā par kāda cilvēka slepkavību bija piespriests nāves sods. Tomēr 1983.gadā, pārskatot šo lietu, augstāka tiesas instance viņam bija piemērojusi 15 gadu ilgu cietumsodu. Pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma vietas policijas redzeslokā par citiem likumpārkāpumiem vīrietis nebija nonācis.

Latvijā

Tiesībsarga ieskatā Jelgavas novada domes deputāti izrādījuši nenopietnu attieksmi, vienaldzību un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa komunikācijas un uzvedības vērtēšanas atbilstoši deputātu ētikas normām, aizbildinoties ar interešu konfliktu.