Tiesa atstāj brīvībā sievieti, kura nogalinājusi jau otro vīru

Rīgas apgabaltiesa vakar atstājusi spēkā Rīgas pilsētas Kurzemes priekšpilsētas tiesas 22.jūlija lēmumu nepiemērot kā drošības līdzekli apcietinājumu sievietei, kuru policija pirms divām dienām aizturēja par sava dzīvesbiedra nogalināšanu.

Turklāt sieviete jau iepriekš tiesāta par slepkavību. Arī toreiz viņa bija nogalinājusi savu dzīvesbiedru.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija par pirmās instances tiesas lēmumu bija iesniegusi protestu, taču arī Rīgas apgabaltiesa uzskatīja, ka sievieti nav nepieciešams apcietināt. Pilna tiesas motivācija gan nav zināma, taču tiekot norādīts, ka sievietei ir noteikta dzīvesvieta un arī darba vieta, kā arī tas, ka viņa ievēro policijas uzraudzības noteikumus.

LETA jau ziņoja, ka 21.jūlijā policija aizturējusi kādu 1964.gadā dzimušu sievieti, kura nodūrusi savu dzīvesbiedru. Policijai viņa atzinusies, ka civilvīrs viņai bija apnicis, tādēļ nolēmusi viņu nogalināt.

21.jūlijā pēc pusnakts policija saņēmusi izsaukumu uz kādu dzīvokli Rīgā, Stūres ielā. Tur bija izcēlies konflikts starp dzīvesbiedriem, kā rezultātā sieviete ar nazi vairākas reizes iedūrusi savam dzīvesdraugam - 1970.gadā dzimušam vīrietim - vēderā.

Dzīvoklī tajā brīdī ienācis kaimiņš, kurš ieraudzījis notikušo steidzās prom, lai izsauktu mediķus un policiju. Cietušais vīrietis no gūtajām traumām mira, bet sieviete tika aizturēta.

Viņa policijai vaļsirdīgi pastāstījusi, ka viņas mērķis bija nogalināt, jo civilvīrs bija apnicis. Viņa no ieslodzījuma atbrīvojās pirms diviem gadiem, kur izcieta sodu par dzīvesbiedra nogalināšanu.

Svarīgākais