Partijas biedrs piedāvā naudu Munkevica atbrīvošanai

© f64

Pagaidām nav zināms, vai bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu (Jūrmala – mūsu mājas) no apcietinājuma varēs atbrīvot jau 2. septembrī, tātad nākamajā dienā pēc apcietinājuma termiņa beigām. Viņa advokāts pašlaik sīkāk nekomentē, kā veicas ar tiesas noteiktās drošības naudas – 50 000 latu – savākšanu.

Vismaz viens R. Munkevica bijušais kolēģis gan atzīst, ka piepalīdz ar līdzekļu gādāšanu.

Jūrmalas pilsētas tiesa eksmēram R. Munkevicam kā drošības līdzekli nolēma līdz 1. septembrim piemērot apcietinājumu, bet pēc tam viņu var atbrīvot, ja depozītā ieskaitīs 50 000 latu lielu drošības naudu. Iepriekš Neatkarīgajai atzina R. Munkevica advokāts Aivo Leimanis, ka summa ir liela. "Klients cenšas izmantot noteikto termiņu. Ja drošības nauda tiks savākta pirms 1. septembra, ziņosim," pirmdienas vēlā pēcpusdienā vārdos skops bija advokāts. Jūrmalas domes deputāts un 20. maijā gāztais Jūrmalas domes vicemērs Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme) taujāts, vai Jūrmalas domes deputāti vāc naudu sava kolēģa finansiālajam atbalstam, atbildēja strupi: "Nezinu, zvaniet Munkevicam!" Viņš nekādā naudas vākšanā nepiedaloties, atteica I. Ančāns. Arī R. Munkevica opozicionārs Juris Visockis (Jaunais laiks) sacīja, ka nezinot, vai citi deputāti metot kolekti bijušā mēra atbrīvošanai. "Viņš visu Eiropu var nopirkt! Kā viņš var samaksāt advokātam, ja nav naudas?" eksmēra finansiālās iespējas vērtēja J. Visockis. Tomēr R. Munkevica valsts amatpersonas deklarācija par 2009. gadu vēsta par pavisam pieticīgiem ienākumiem – bezskaidras naudas uzkrājumos ir 11 596 lati un 4439 eiro, bet algā nopelnīti 18 890 latu. Vienīgi R. Munkevica partijas biedrs Vladimirs Maksimovs Neatkarīgajai stāstīja, ka viņš pats piedāvājis naudu, lai varētu savākt nepieciešamo summu, bet par citu partijas biedru rīcību gan neko nezinot. Tāpat arī viņš nezinot, cik daudz līdzekļu jau savākts un vai līdz 1. septembrim 50 000 latu būs iespējams iemaksāt.

Atgādinām, ka R. Munkevics un viņa partijas biedrs Normunds Pīrants ir apsūdzēti par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, proti, 5000 latu liels kukulis par uzticības balsojumu R. Munkevicam tika piedāvāts Jaunā laika deputātei Ivetai Blauai. Jūrmalas tiesa lietu pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31. janvāra līdz 18. februārim.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)